fbpx
Vitalics v wit 730x1024 - Het verschil tussen PAGO en PMO

Actief sinds 2006 Persoonlijk Betrokken

Het verschil tussen PAGO en PMO

De verschillen tussen PAGO (periodieke arbeidskundig gezondheidsonderzoek) en PMO (preventief medisch onderzoek) zijn groot. Toch weten de mensen dit niet. Mensen denken vaak dat beide onderzoeken erg veel op elkaar lijken en zelfs bijna hetzelfde zijn. In werkelijkheid is dit niet zo, er zitten grote verschillen tussen de verschillende soorten onderzoeksmogelijkheden. In dit artikel gaan wij jou precies laten zien wat de verschillen zijn tussen een PAGO en een PMO, zo weet je beter wat je van ieder onderzoek kunt verwachten.


Wat is een PMO?

Een PMO is een complete vitaaltest die gedetailleerd aangeeft hoe de individuele mensen binnen een organisatie er fysiek en mentaal voorstaan. Zoals de naam al zegt is een preventief medisch onderzoek gericht op preventie van gezondheidsrisico’s op de werkvloer. De inhoud van dit onderzoek is daar dan ook op gericht. Er wordt tijdens een PMO bijvoorbeeld gekeken naar levensstijl, cholestrol en bloedsuiker. Er wordt ook aandacht besteedt aan de mentale gezondheid doormiddel van bijvoorbeeld het doen van een stress test.

En wat is een PAGO dan?

Een PAGO is net als het PMO een medisch onderzoek. Echter kijkt de PAGO minder ver dan de PMO. Waar de PMO kijkt naar de gehele levensstijl van medewerker kijkt is de PAGO alleen maar gericht op de risico’s die te maken hebben met het werk. Doel van het PAGO is de gezondheidsschade op te sporen die is ontstaan door deze arbeidsrisico’s. De inhoud van een PAGO is bijvoorbeeld een gehoortest bij mensen die vaak met hard geluid werken of beeldschermenonderzoek bij mensen die veel achter de computer zitten tijdens het werk.

Het verschil tussen PMO en PAGO

Het belangrijkste verschil tussen een PMO en PAGO is dus de diepgang van de onderzoeken. Een PMO is een complete vitaaltest waar naar veel factoren wordt gekeken terwijl een PAGO alleen kijkt naar de gezondheidsrisico’s die met het werk te maken hebben. Ben je benieuwd welk soort onderzoek het beste bij jouw situatie past? Voer dan hier onder jouw e mailadres in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Vitalics training 2017 12 300x200 - Het verschil tussen PAGO en PMO

Benieuwd wat een PMO voor uw bedrijf kan doen? Vraag een gratis intake aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Advies nodig?

Bel met ons

U kunt ons op werkdagen bereiken op onderstaand telefoonnummer. Onze adviseurs staan u graag te woord.

contact opnemen

U kunt u vraag ook versturen naar onderstaand e-mailadres. Wij zorgen dat u snel antwoord krijgt.

Afspraak

Komt het nu niet uit? Plan dan een (bel)afspraak in met ons via het contactformulier

Ook interessant om te lezen

Gratis Quickscan

Doe de gratis quickscan om te kijken hoe u om moet gaan met vitaliteit.

500 +
Bedrijven gingen u voor