fbpx

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

De basis voor een duurzame toekomst met jouw medewerkers

Iedere werkgever in Nederland is verplicht om met enige regelmaat een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden (Arbowet, artikel 18). PMO is de eerste stap op weg naar duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Wat is een PMO?

Het PMO van Vitalics brengt diverse aspecten van de gesteldheid van medewerkers in beeld. Het is een complete vitaaltest die gedetailleerd aangeeft hoe de individuele mensen binnen een organisatie er fysiek en mentaal voorstaan. Een PMO is dé basis voor een duurzame toekomst met jouw medewerkers.

Vooraf signaleren levert meer op dan achteraf repareren

Steeds meer werkgevers investeren in preventie. Dat preventie loont blijkt uit cijfers rondom werk gerelateerd verzuim en beroepsziekten. Uit onderzoek is gebleken dat de kosten van verzuim veroorzaakt door werk maar liefst 5 miljard euro per jaar zijn. Per werkgerelateerd verzuimgeval is een werkgever circa 5.800 euro kwijt voor de loondoorbetaling. Er valt voor werkgevers dan ook veel te winnen als gezondheidsproblemen en verzuim voorkomen kunnen worden. Om helder in beeld te krijgen wat de grootste risico’s op uitval zijn en waar de meeste winst behaald kan worden, biedt Vitalics een Preventief Medisch Onderzoek aan.

De voordelen van een Preventief Medisch Onderzoek bij Vitalics

doorNorbert Norbert Reijngoud 18 06 19 14 49 49 768x513 - PMO

Intake voor PMO aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een intake aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

PMO op maat

Iedere branche heeft haar eigen kenmerken. Vitalics weet dat en speelt daar moeiteloos op in. Met ons Preventief Medisch Onderzoek laten wij de medewerkers zien waar zij staan, want in duurzame inzetbaarheid hebben zij ook een eigen verantwoordelijkheid. De test wordt aangepast op de arbeidsomgeving van iedere organisatie. Zo is het mogelijk om elementen toe te voegen aan het basispakket. Na afloop van het onderzoek ontvangt de organisatie een rapportage met de resultaten en advies over het vervolg. 

Houd grip op arbeidsrisico’s

Met behulp van een PMO helpt Vitalics grip te houden op de arbeidsrisico’s binnen organisaties. In vervolg daarop begeleiden wij bedrijven bij de inbedding van gezondheidsmanagement binnen hun bedrijfsbeleid. Voor Vitalics is integraal gezondheidsmanagement geen keuze, maar een must om continuïteit en productiviteit binnen een organisatie te waarborgen.

Anderen gingen u voor

Vitalics voert voor verschillende organisaties PMO gezondheidstesten uit en heeft een ruime ervaring in het uitvoeren van de PMO’s. Onze klanten vinden dat wij goed maatwerk leveren en erg flexibel zijn. Klanten komen graag terug voor een volgende PMO. Vitalics voert ook voor verschillende arbodiensten de PMO’s uit.

Diseño sin título 16 - PMO
Ron Peters
KLM Cateringservices
Lees verder
Vitalics ondersteunt onze organisatie al geruime tijd met gezondheids- en lifestyle-interventies. Vitalics denkt mee en past haar producten aan op de wensen van onze organisatie. Zo levert Vitalics ook vitaliteitstesten die onze medewerkers snel inzicht geven in een aantal belangrijke bloedwaarden en krijgen de medewerkers feedback op ingevulde lifestylevragen. Dit helpt onze medewerkers bewust te maken hoe belangrijk het is om te werken aan een gezonde lifestyle en dat ze hier zelf wat aan kunnen doen.
nvd - PMO
Astrid de Bruin
NVD
Lees verder
Wij kozen voor Vitalics wegens het persoonlijke contact en de positieve verhalen over hun opdracht bij connexxion.Tijdens onze samenwerking schakelde Vitalics erg snel en hadden we goed contact. Ook denkt Vitalics mee met het bedrijf, zo konden we gezamenlijk een goed plan maken wat binnen ons bedrijf het beste zou werken.
Wellvit - PMO
Peter van der Broom
Well Vit
Lees verder
Wij werken samen met Vitalics omdat ze net als ons in de regio Alkmaar en omstreken bedrijven helpen met hun gezondheid. Ook kunnen we dankzij deze samenwerking onze klanten nog meer aanbieden.De ervaringen van Well Vit zijn hartstikke goed. Ik ken Julien (de eigenaar) al 10 jaar en nog liggen er meer kansen op tafel om bedrijven te helpen met het creëren van gezond en fit personeel. Dat vinden we allebei gewoon erg leuk om te doen en maakt onze samenwerking zo sterk.
losberger de boer - PMO
Klaartje Berghuis
Losberger de Boer
Lees verder
Persoonlijke aanpak, anticiperen op onze wensen en flexibel omgaan met de behoeften van het bedrijf. Dit zijn 3 dingen die Vitalics doet en daardoor hadden we gelijk een goede klik. Zo begonnen we met een Vitaliteitsevenement en dat ging erg leuk.Onze ervaring tijdens de samenwerking is erg positief. Ze zijn gemakkelijk in hun communicatie, reageren snel en lang wachten op een antwoord is geen optie. Verder werd het vitaliteitsevenement erg gewaardeerd. Daarom zijn we in samenwerking met Vitalics.
Previous
Next

PMO op maat

Onze PMO pakketen worden op maat gemaakt. Speciaal samengesteld voor jouw bedrijf! Samen bereiken we optimaal en efficiënt resultaat. Je betaalt alleen voor onderdelen die voor jouw bedrijf van toegevoegde waarde zijn. Onderstaand vind je een voorbeeld van diverse opties. Heb je andere wensen? Laat het ons weten en je ontvangt een voorstel van ons.

Advies & opvolging

Elke deelnemer/ster krijgt een persoonlijke rapportage en advies in een online omgeving. Uiteraard is deze omgeving AVG Proof beveiligd. Er kan aan de hand van de overkoepelende managementrapportage (bij minimaal 25 deelnemers) een vervolggesprek plaatsvinden. Deze rapportage geeft nooit persoonlijke resultaten weer, maar alleen groepsgemiddelden. Indien gewenst, kan er in dit vervolggesprek gezamenlijk een plan van aanpak voor een vitaliteitsprogramma voor de medewerkers worden opgesteld.

Vraag een vrijblijvende PMO intake aan

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 1 in.

Ja, ik zet de eerste stap naar duurzame inzetbaarheid voor mijn organisatie. Ik ontvang graag meer informatie over de mogelijkheden van het preventief medisch onderzoek (PMO).