fbpx

Gezondheidszorg

Vitaliteit in de gezondheidszorg

Zowel gebruikers als organisaties in de gezondheidszorg maken prachtige ontwikkelingen door: snellere en effectievere behandelingen, steeds meer aandacht voor welzijn en kwaliteit van leven, meer eigen regie voor cliënten en autonomie voor medewerkers.
Maar organisaties en medewerkers hebben ook moeite met het vormgeven van die zelforganisatie, de noodzaak tot kostenbeheersing drukt zwaar, stijgend verzuim tot boven de 6 % door werkdruk en moeite met vinden en binden van medewerkers, wat leidt tot onvervulbare vacatures, terwijl de vergrijzing van het personeel duidelijker zichtbaar wordt.

Bij Vitalics zien we die knelpunten rondom personeel niet als negatief, maar werken we graag samen aan Positieve Gezondheid!

Spinnenweb Positieve Gezondheid scaled e1593691896428 294x300 - Gezondheidszorg

Van Positieve Gezondheid naar duurzame inzetbaarheid!

Vitalics biedt een breed en samenhangend pakket aan diensten voor de ontwikkeling van vitale medewerkers in de gezondheidszorg. We gaan daarbij uit van de principes van Positieve Gezondheid, zoals die al door veel gezondheidszorgorganisaties voor hun cliënten wordt gehanteerd. Vitalics gebruikt ook de zes gezondheidsdimensies voor medewerkers om hun vitaliteit en gezondheid en werkgeluk te meten en vooral verder te ontwikkelen.

a0 gespreksinstrument iph spinnenweb nw3 page 0001 e1593653902232 1024x718 - Gezondheidszorg

Daarbij duiken we niet direct op zaken die laag scoren, maar maken we juist gebruik van de sterke punten van medewerkers om die verder te ontwikkelen. Het sleutelprincipe ligt bij het creëren van werkgeluk voor medewerkers. Werkgeluk, als de combinatie van het ervaren van zinvol werk, het uitvoeren van werk waarin de werknemer sterk is en werken met plezier. Een vitale organisatie krijg je door een vitale veerkrachtige werknemer, die werkt aan de bedoeling van de organisatie.

En daarmee werkt Vitalics graag met jou aan Duurzame Inzetbaarheid en een Positieve Gezondheidszorg! Positief, proactief en preventief!

Een samenhangend vitaliteitsprogramma op maat

Door onze uitgebreide intake en metingen in combinatie met zeer ruime ervaring in diverse sectoren van de gezondheidszorg kunnen we voor jouw organisatie een vitaliteitsprogramma op maat maken. Voor elke dimensie van werkgeluk en vitaliteit hebben we een gericht aanbod, dat separaat maar vooral ook in samenhang kan worden aangeboden. Je vindt hier een selectie van de mogelijkheden, maar neem vooral contact op voor een programma op maat!

pg spinnenweb vitalics gevuld 1 e1593691566230 - Gezondheidszorg

Bekijk de vitaliteitsprogramma’s en de diverse onderdelen hier! of neem meteen contact op met onze deskundigen! 

Positieve investering?

Ja, een vitaliteitsprogramma kost geld. Natuurlijk maken we graag een voorstel dat past bij jouw situatie. Maar we rekenen je ook graag voor wat het opbrengt! Een voorbeeld van zo’n businesscase vind je hier. Daarnaast brengen onze programma’s een positieve dynamiek in de organisatie die moeilijker te meten is, maar die je wel merkt. En niet te vergeten jouw clienten, patienten en medewerkers ook!

Vitalics voor jouw bedrijf

Ben je benieuwd wat een verhoogde vitaliteit voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met Vitalics om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

Gratis Quickscan

Doe de gratis quickscan om te kijken hoe u om moet gaan met vitaliteit.

500 +
Bedrijven gingen u voor