fbpx
Vitalics v wit 730x1024 - Zakelijke dienstverlening

Actief sinds 2006 Persoonlijk Betrokken

Duurzame inzetbaarheid Zakelijke dienstverlening

Vitaliteit in de zakelijke dienstverlening

De sector zakelijke dienstverlening omvat vooral hoog opgeleiden en wordt met name zittend op kantoor beoefend. In tegenstelling tot veel andere branches, is er binnen de zakelijke dienstverlening sprake van een stijgende werkgelegenheid. Maar wat betekent dat voor de medewerkers en hun gezondheid? Zijn ze competent en vitaal? Nu, maar ook in de toekomst?

headway 5QgIuuBxKwM unsplash 768x512 - Zakelijke dienstverlening

Vitaliteit uitdagingen in de zakelijke dienstverlening

Hoge werkdruk!

Ongeveer één op de drie werknemers in de zakelijke dienstverlening ervaart hoge werkdruk. Werkstress is een bedreiging voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en leidt dan ook tot veel verzuim met hoge verzuimkosten tot gevolg.

Veel zittend werk

Je hoort het steeds vaker: ‘zitten is het nieuwe roken.’ Binnen de sector zakelijke dienstverlening is dit een veel voorkomend besproken onderwerp. Beeldschermwerk is dan wel fysiek niet zwaar, toch ligt er overbelasting van armen, schouders en nek op de loer. Om deze klachten te voorkomen is het belangrijk dat medewerkers fysiek fit en vitaal blijven.

War on the talent

Voor veel bedrijven in de zakelijke dienstverlening is het steeds lastiger om goed personeel vast te houden en nieuw talent aan te trekken. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven daarom steeds meer inzetten op het binden van bestaande medewerkers. De meest effectieve manier om dat te doen is door aandacht te besteden aan een positieve werkomgeving en het welzijn van je medewerkers. Een werkgever die geeft om het welzijn en geluk van medewerkers creëert ware ambassadeurs van het bedrijf.

Wat kan Vitalics voor jouw bedrijf betekenen?

Als organisatie kan het lastig zijn om duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie te borgen en grip te houden op de gezondheidsrisico’s van het personeel. Duurzame inzetbaarheid moet daarvoor een integraal onderdeel worden van het beleid. En daarbij helpen we je graag.

Vitalics heeft veel ervaring in de sector zakelijke dienstverlening dus we weten waar de knelpunten en kansen liggen. Hierdoor kunnen wij helpen grip te krijgen op (arbeids)risico’s in jouw organisatie waardoor duurzaam inzetbare medewerkers worden gecreëerd en geborgd. Wij bieden voor iedere organisatie een passend vitaliteitsprogramma op maat waarbij we ons richten op preventie en interventie. Juist de aanpak van het hele traject zorgt voor integraal gezondheidsmanagement.

Vitalics voor jouw bedrijf

Ben je benieuwd wat een verhoogde vitaliteit voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met Vitalics om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

Gratis Quickscan

Doe de gratis quickscan om te kijken hoe u om moet gaan met vitaliteit.

500 +
Bedrijven gingen u voor