fbpx
Vitalics v wit 730x1024 - Onze aanpak

Actief sinds 2006 Persoonlijk Betrokken

Onze aanpak

Onze stapsgewijze benadering voor vitale medewerkers:
Ontdek hoe Vitalics via 10 stappen een duurzaam vitaliteitsprogramma biedt, afgestemd op jouw bedrijf.

Onze aanpak

De Vitalics-weg naar vitale medewerkers

Om een zo duurzaam mogelijk resultaat te bereiken werken wij volgens een routing in 10 stappen. Onderstaand wordt stap voor stap toegelicht wat je kunt verwachten per onderdeel. Uiteraard is het mogelijk om onderdelen toe te voegen of te verwijderen. 

vitalics cycle 1024x576 - Onze aanpak

De Vitalics-weg naar vitale medewerkers

Om een zo duurzaam mogelijk resultaat te bereiken werken wij volgens een routing in 10 stappen. Onderstaand wordt stap voor stap toegelicht wat je kunt verwachten per onderdeel. Uiteraard is het mogelijk om onderdelen toe te voegen of te verwijderen. 

Vitalics routing circle 768x640 - Onze aanpak

Vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen

Stap 1: Kennismaking

De samenwerking start altijd met een kennismaking. 

Dit gesprek kan op locatie of bij ons op kantoor plaatsvinden. Vitalics streeft naar duurzaamheid. Niet alleen voor de inzetbaarheid van de medewerkers van klanten, maar ook in de relatie met de klant zelf. 

Stap 2: Bedrijfsanalyse

Om samen resultaten te bereiken die aansluiten bij jouw vooraf gestelde doelen is het belangrijk dat wij een goed beeld hebben van jouw bedrijf. Het is voor ons bijvoorbeeld belangrijk om te weten of er al acties worden ondernomen op het gebied van vitaliteit en waar de uitdagingen liggen. Als alles door ons is geïnventariseerd maken wij een plan van aanpak gericht op jouw doelen en wensen. 

Het succesvol doorlopen van een vitaliteitsprogramma vraagt om een projectmatige aanpak, een heldere rolverdeling en een excellente uitvoering. Een passend projectplan waarin de verschillende onderdelen in acties en tijd worden uitgezet en gepland is daarom erg belangrijk. 

Stap 3: Preventief Medisch Onderzoek

Als werkgever ben je verplicht werknemers de mogelijkheid van preventief medisch onderzoek (PMO) aan te bieden. PMO is een vitaaltest voor jouw organisatie en daarmee ook de eerste stap op weg naar duurzame inzetbaarheid van werknemers. Een preventief medisch onderzoek is een complete vitaaltest die gedetailleerd aangeeft het de individuele mensen in jouw organisatie er fysiek en mentaal voorstaan. PMO is dus de basis voor een gezondere bedrijfscultuur 

Onderdelen Preventief Medisch Onderzoek:

 • Vragenlijst algemene gezondheid 
  (incl. BRAVO vragen) 
 • Vragenlijst in relatie tot werk 
 • Gewicht 
 • BMI 
 • Buikomtrek
 • Vetpercentage 
 • Spiermassa 
 • Visceraal vet 
 • Botmassa 
 • Lichaamsvochtpercentage 
 • Metabolische leeftijd 
 • Rusthartslag 
 • Bloeddruk 
 • Cholesterolwaarde HDL/LDL 
 • Bloedsuikerspiegel
 • Gehoor
 • Zicht
 • Longfunctie
 • Spirometrie
 • Fysiotherapeutisch
  onderzoek
 • ECG stressmeting 

Stap 4: Bedrijfsrapportage

De resultaten uit de individuele PMO’s worden geanonimiseerd verwerkt tot een overzichtelijke rapportage. 

Hierin worden de resultaten op de onderzochte gezondheidsaspecten van jouw organisatie weergegeven. Daarnaast ontvang je van ons een overzicht van aanbevelingen ten aanzien van interventies die bijdragen bij het optimaliseren van werkvermogen en het verminderen van gezondheidsrisico’s.

Indien gewenst presenteren wij het managementrapport aan jouw medewerkers, managementteam en/of directie.

Stap 5: Programmavoorstel

Wij stellen een vitaliteitsprogramma voor wat aansluit bij de wensen en doelen van jouw bedrijf. We gaan hierbij uit van de 4 batterijen. Wanneer deze 4 in balans zijn creëren we samen vitale medewerkers. De batterijen komen in het programmavoorstel terug met workshops, trainingen of het inzetten van een professional op locatie. 

Stap 6: Kick-off dag

Vitalics start haar vitaliteitsprogramma’s vaak met een kick-off dag. Deze dag is bedoeld om de medewerkers van jouw bedrijf te informeren, motiveren en inspireren om met persoonlijke leefstijlvraagstukken aan de slag te gaan. Alle onderdelen staan in het teken van vitaliteit van de medewerkers. De kick-off wordt begeleid door professionals van ons. 

Uiteraard zijn eigen wensen bespreekbaar. Afhankelijk van de wens van de klant kan deze (mid)dag geheel naar eigen behoefte worden samengesteld.

Stap 7: Start vitaliteitsprogramma

Start van de actieve fase van het vitaliteitsprogramma! Dit is de fase waarin we aan de slag gaan met het verhogen van de fysieke en mentale fitheid van alle werknemers! Daarnaast is dit ook de fase waar we interactieve workshops geven aan het managementteam.

Stap 8: Ambassadeurschap creëren

Voor het creëren van een bedding en het borgen van vitaliteit op de werkvloer is het raadzaam dat een aantal medewerkers hierin het voortouw neemt en de ambassadeurs zijn van het programma. 

Om deze rol als ambassadeur goed te kunnen vervullen bieden wij de ambassadeurs een opleiding aan in energiemanagement, gezonde levensstijl en inspirerend leiderschap. Dit gebeurt in de vorm van workshops en trainingen welke op locatie worden verzorgd door een professional van ons. De opleiding duurt 1 tot 3 dagdelen.  

De ambassadeurs zijn de ogen en oren voor jou en ons op het gebied van (potentiële) klachten (fysiek en mentaal) en zij zijn de inspirators voor de andere medewerkers. Zij zijn dus een belangrijk onderdeel van het vitaliteitsprogramma.

Stap 9: Borging gezonde bedrijfscultuur

Vitalics streeft naar duurzame  verbetering van de vitaliteit van de medewerkers

stress - Onze aanpak

Om organisaties ook duurzaam te laten profiteren van vitale medewerkers. Is het belangrijk om de gezonde bedrijfscultuur te borgen. Als het vitaliteitsprogramma is afgelopen kunnen wij ondersteunen bij het opstellen van een plan voor de borging van de gezonde bedrijfscultuur. Hierbij kun je denken aan het herhalen van trainingen en workshops, maar ook het begeleiden van de actieve rol van ambassadeurs.

Vitalics is de partner die graag met u meedenkt en flexibel is om programma’s af te stemmen op recente ontwikkelingen.

Stap 10: Evaluatie en aanpassingen programma

Na afloop van het vitaliteitsprogramma blikken wij graag met jou terug. Wij zijn benieuwd hoe je het programma hebt ervaren en of de vooraf gestelde doelen en wensen zijn behaald. Van de behaalde resultaten ontvang je een rapportage, deze presenteren wij tijdens het evaluatiegesprek. Tot slot ontvang je ook een advies over het vervolg en hoe vitaliteit geborgd kan worden binnen jouw organisatie. Als je vragen hebt over onze werkwijze of over ons als bedrijf dan horen wij dat graag. Wij kijken uit naar onze samenwerking! 

Vitalics promoten binnen je organisatie

Voor het werven van deelnemers voor de diverse vitaliteitsfases gebruikt Vitalics de aanwezige interne communicatiekanalen binnen de organisatie. De positieve inzet van de managers is hierbij cruciaal.

Optioneel zorgt Vitalics voor extra communicatiemiddelen

Wat levert het mij op?

Wat het vitaliteitsprogramma oplevert? Een gezondere bedrijfscultuur! Wat het gaat kosten, kunnen we helaas zo niet zeggen. Daarvoor zijn de variabelen binnen onze mogelijkheden gewoon te groot. Maar we spreken jouw wensen en ideeën graag met door en aan de hand daarvan krijg je een duidelijke offerte van ons.  Benieuwd naar de resultaten van een middelgrote organisatie en investeren in een intensief vitaliteitsprogramma? Lees het hier. 

Neem contact op

We helpen je graag aan meer informatie over de vitaliteitsprogramma’s voor jouw onderwijs organisatie. 

Gratis Quickscan

Doe de gratis quickscan om te kijken hoe u om moet gaan met vitaliteit.

500 +
Bedrijven gingen u voor