fbpx
Vitalics v wit 730x1024 - Vroegtijdig signaleren is later profiteren

Actief sinds 2006 Persoonlijk Betrokken

Vroegtijdig signaleren is later profiteren

Om het coronavirus in te dammen zijn veel kantoren gesloten en werkt een groot deel van werkend Nederland thuis. Afleidingen liggen op de loer en een gezond eetpatroon is snel gerealiseerd. Want als je een kop koffie of thee gaat maken, kun je toch net zo goed even een lekkere snack nuttigen? En als je een e-mail leest, hoor je dan ook steeds in je achterhoofd de inhoud van de la roepen: pak mij, pak mij? Ach nog een snoepje en dan stop ik echt. Oh ja, en bewegen? Nou dat verplaats ik ook wel naar morgen want mijn serie is nog zo spannend. Een ongezonde leefstijl kan op termijn gevolgen hebben voor de productiviteit.

Bovenstaande voorbeelden zijn vast herkenbaar voor veel mensen. Een ongezonde leefstijl is snel een feit en je bent er ook snel aan gewend. Want veel ‘kleine’ handelingen die hieraan bijdragen heb je misschien zelf niet eens door. Misschien herken je het wel dat je na een handje chips denkt, oh ik kan er nog wel wat van nemen. En ongemerkt eet je zo een halve zak leeg. Dan denk je later: heb ik het eigenlijk wel geproefd? Je was er niet met je volle gedachten bij. Zonde! Een ongezonde leefstijl is natuurlijk van negatieve invloed op je gezondheid en je gestel. Maar dit heeft ook gevolgen voor je productiviteit.

Gezonde leefstijl

Maar wie is hier verantwoordelijk voor? Het is van belang dat iedere Nederlander zich realiseert hoe hij of zij een bijdrage kan leveren aan een gezonde leefstijl. Natuurlijk mag iedereen lekker genieten van een schaaltje bitterballen nu de terrassen weer open zijn. Maar doe het met mate. Voor werkgevers is het essentieel om omstandigheden te creëren zodat medewerkers ook op kantoor (maar ook op de werkvloer) worden ondersteund om een gezonde leefstijl na te leven. Daarnaast hebben werkgevers er voordeel van als werknemers een gezonde leefstijl naleven. Zij zijn productiever, zitten beter in hun vel, verzuimen minder, kunnen fysiek en mentaal meer aan, kunnen makkelijker aanpassen en voelen zich blijer. Een werkgever heeft dus absoluut voordelen als hij ook bijdraagt aan gezonde en vitale medewerkers.

Duurzaam resultaat

Vitalics biedt voor alle bedrijven in Nederland hierin ondersteuning. Dit kan met een Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Het PMO van Vitalics brengt diverse aspecten van de gesteldheid van medewerkers in beeld. Het is een complete vitaaltest die gedetailleerd aangeeft hoe de individuele mensen binnen een organisatie er fysiek en mentaal voorstaan. Een PMO is de basis voor een duurzame toekomst met medewerkers. De focus ligt hierbij op preventie en heeft als resultaat: Minder verzuim onder werknemers, voorkomen (proactief) van gezondheidsklachten, medewerkers bewust maken van hun huidige gezondheid en vitaliteit, medewerkers inspireren en informeren over een gezonde(re) leefstijl en het creëren van een gezonde(re) bedrijfscultuur. Benieuwd wat een PMO voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan op onze website en doe meteen de quickscan. Een investering met een duurzaam resultaat!

doorNorbert Norbert Reijngoud 18 06 19 14 49 49 1024x684 - Vroegtijdig signaleren is later profiteren

Benieuwd wat een PMO voor uw bedrijf kan doen? Vraag een gratis intake aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Advies nodig?

Bel met ons

U kunt ons op werkdagen bereiken op onderstaand telefoonnummer. Onze adviseurs staan u graag te woord.

contact opnemen

U kunt u vraag ook versturen naar onderstaand e-mailadres. Wij zorgen dat u snel antwoord krijgt.

Afspraak

Komt het nu niet uit? Plan dan een (bel)afspraak in met ons via het contactformulier

Ook interessant om te lezen

Gratis Quickscan

Doe de gratis quickscan om te kijken hoe u om moet gaan met vitaliteit.

500 +
Bedrijven gingen u voor