fbpx

Tips voor een gezonde werkomgeving op kantoor!

De werkomgeving heeft een grote impact op de motivatie en het werkgeluk van werknemers en hoe productief en efficiënt ze werken. Een gezonde werkomgeving draagt ook bij aan het behalen van een positief resultaat onder stressvolle werkomstandigheden.

Een gezonde werkomgeving is goed voor jouw organisatie, omdat dit een positieve bijdrage kan leveren aan de bedrijfsresultaten. Een gezonde werkomgeving verbetert de productiviteit en verlaagt bijvoorbeeld het verzuim op de werkvloer.

Wat is een gezonde werkomgeving?

Met gezond wordt er aandacht voor de werknemers in combinatie met de werkplek en de omgeving bedoeld. Er zijn vier aspecten waarmee je als organisatie rekening moet houden bij het creëren van een gezonde werkomgeving:

pexels cowomen 2041627 scaled - Tips voor een gezonde werkomgeving op kantoor!

1. Fysieke omgeving, gezondheid en veiligheid

Een gezonde werkomgeving omvat ook de fysieke omgeving van het kantoor en de veiligheid van jouw werknemers. Verminder de stress van werknemers door te kijken naar de veiligheid van de werkplek. Eenvoudige dingen, zoals alle kabels afdekken met een kabelgoot om te voorkomen dat werknemers struikelen, zodat medewerkers zich er geen zorgen meer over hoeven te maken.

krakenimages 376KN ISplE unsplash 2 1 scaled - Tips voor een gezonde werkomgeving op kantoor!

2. Organisatiecultuur

Iedere organisatie heeft eigen cultuur die de waarde en sfeer bepaalt. Wanneer je een positieve organisatiecultuur hebt gecreëerd, is de omgeving van de werkplek over het algemeen gezonder omdat niemand iets heeft om ontevreden over te zijn. Een goede organisatiecultuur kan werknemers productief houden en zelfs de organisatie ondersteunen bij het behouden van talenten.

amy hirschi JaoVGh5aJ3E unsplash 1 scaled - Tips voor een gezonde werkomgeving op kantoor!

3. Ondersteunende werkcultuur

Iedereen heeft uitdagingen in het leven en mensen hebben geen aan-uitknop wanneer het gaat om het verwerken van emoties. Het is menselijk dat sommige persoonlijke emoties op de werkplek tot uiting komen. Probeer deze niet te negeren, maar probeer de werknemer te ondersteunen door medeleven te tonen. Je hoeft niet de hele dag bij ze te zitten, maar door bijvoorbeeld een e-mail te sturen, te zeggen dat jouw deur altijd open staat, laten zien dat je niet alleen geeft om de voortgang van de organisatie, maar dat je ook geeft om het welzijn van jouw werknemers. Vergeet niet dat een ondersteunende werkcultuur de basis is van een gezonde werkomgeving.

action activity adults 1246953 scaled - Tips voor een gezonde werkomgeving op kantoor!

4. Healthy lifestyle

Werknemers zullen zorgen voor de organisatie waarvoor ze werken als ze weten dat er voor hen wordt gezorgd. Het inzetten van ‘workplace wellness’ kan teambuilding, productiviteit, minder ziekteverzuim en minder ongevallen op de werkplek stimuleren. Je kan medewerkers helpen bij een healthy lifestyle en het afleren van ongezonde gewoonten. Wekelijks samen buiten vergaderen, elkaar op weg helpen met een goede slaapkwaliteit of elkaar uitdagen op het gebied van gezondheid zijn een aantal voorbeelden die een healthy lifestyle aanmoedigen en bevorderen.

Wat vinden jullie belangrijk binnen de werkomgeving? Laat het ons weten in de comments!

Hulp nodig bij het creëren van een gezonde en fijne werkomgeving voor je medewerkers? Mail ons dan naar info@vitalics.nl.

Benieuwd wat een PMO voor uw bedrijf kan doen? Vraag een gratis intake aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Advies nodig?

Bel met ons

U kunt ons op werkdagen bereiken op onderstaand telefoonnummer. Onze adviseurs staan u graag te woord.

contact opnemen

U kunt u vraag ook versturen naar onderstaand e-mailadres. Wij zorgen dat u snel antwoord krijgt.

Afspraak

Komt het nu niet uit? Plan dan een (bel)afspraak in met ons via het contactformulier

Ook interessant om te lezen

Gratis Quickscan

Doe de gratis quickscan om te kijken hoe u om moet gaan met vitaliteit.

500 +
Bedrijven gingen u voor