fbpx
Vitalics v wit 730x1024 - Succesverhalen: Bas Bloemink – directeur Hexapole Automatisering

Actief sinds 2006 Persoonlijk Betrokken

Succesverhalen: Bas Bloemink – directeur Hexapole Automatisering

Twee jaar geleden liep ik flink tegen mijn grenzen aan. In korte tijd was mijn leven, privé en zakelijk, totaal veranderd. Mijn relatie, waaruit we twee kinderen hebben, eindigde na acht jaar. In dezelfde periode nam ik het bedrijf Hexapole over, waar ik jaren als medewerker had gewerkt. Het nieuwe ondernemerschap bracht toch een bijzondere druk met zich mee.  

Mijn aandacht ging dan ook vooral naar het bedrijf, met overmatig werken tot gevolg. Aan sporten – wat ik vaak en fanatiek deed – kwam ik niet meer toe, ik sliep kort en slecht en mijn eetlust werd minder. Mijn conditie begon af te kalven en ik verloor ongewild 20 kilo tot ik een schamele 67 kilo woog. De alarmbellen gingen echt af toen ik ook last kreeg van druk op de borst. Nu gaat er iets stuk, dacht ik. Toen dat gelukkig aantoonbaar nog niet het geval was, riep ik eind 2018 de hulp van Julien Pieterse van Vitalics in. Letterlijk! Er moest iets veranderen voor het serieus mis zou gaan.

Julien stelde vast dat mijn fysieke, mentale en emotionele batterijen diep in het rood stonden. Puur door stress. Zijn plan van aanpak legde eerst de nadruk op voeding. Gezond, regelmatig en met extra bouwstoffen om aan te komen. Pas toen ik er een kilo of vijf bij had gegeten, gingen we twee keer per week ‘sporten’. In het begin was dat niet meer dan rekken, strekken en balansoefeningen, en als ik daarna naar huis ging, was ik totaal uitgeput. Maar na een aantal maanden merkte ik dat ik fitter werd, en vanaf dat moment keerde het tij.

In het trainingsprogramma werden oefeningen met gewichten ingebouwd en dat gaf me veel energie. Een diëtiste van Vitalics stelde voor mij voedingsschema’s op met genoeg vetten, calorieën en eiwitten om de spieropbouw te ondersteunen. Ik eet nu vegetarisch, want dat wilde ik graag, en dat is ook bij intensief sporten probleemloos mogelijk.

Inmiddels weeg ik een gezonde 81 kilogram – met heel weinig vet – en ik voel me weer stukken vitaler! Ik train nog steeds twee keer per week bij Vitalics. Julien is daar gewoon ontzettend goed in. Het kost meer dan een simpel sportschoolabonnement, maar het levert echt veel meer op. Aandacht voor mijn mentale en emotionele batterijen bijvoorbeeld, met hulp van een mental coach. Ik zit niet meer van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat te werken of mijn mail te checken, hou normale kantoortijden aan, slaap soms zelfs een uurtje langer en zorg dat ik af en toe extra rust pak. Alles bij elkaar een heel pakket aan gedragsveranderingen, allemaal in gang gezet door Julien. En daar ben ik hem buitengewoon dankbaar voor.

VITALICS GEEFT ONLINE EN FYSIEKE PERSONAL TRAINING,

EN ADVIEZEN OVER VOEDING EN MENTALE FITHEID.

Benieuwd wat een PMO voor uw bedrijf kan doen? Vraag een gratis intake aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Advies nodig?

Bel met ons

U kunt ons op werkdagen bereiken op onderstaand telefoonnummer. Onze adviseurs staan u graag te woord.

contact opnemen

U kunt u vraag ook versturen naar onderstaand e-mailadres. Wij zorgen dat u snel antwoord krijgt.

Afspraak

Komt het nu niet uit? Plan dan een (bel)afspraak in met ons via het contactformulier

Ook interessant om te lezen

Gratis Quickscan

Doe de gratis quickscan om te kijken hoe u om moet gaan met vitaliteit.

500 +
Bedrijven gingen u voor