fbpx

Medewerkers helpen om met angst door corona om te gaan

Aan het einde van het eerste kwartaal veranderde er ontzettend veel in Nederland. Er kwamen meer meldingen over besmettingen van het COVID-19 virus en maatregelen werden genomen om het virus in te dammen. De gevolgen zijn nog lang te merken voor iedereen. Een aantal maatregelen blijven langer van kracht en er zijn ook weer wat versoepelingen. Aan iedereen wordt een beroep gedaan op flexibiliteit en het aanpassingsvermogen. Bij de een lukt dit beter dan bij de ander. ‘Het nieuwe normaal’ kan ook angst en stress als gevolg hebben. We hebben op een andere manier sociale contacten en onze vrijetijdsbestedingen zijn veranderd. Ook veranderende werkwijzen in een vertrouwde omgeving kunnen angsten veroorzaken.

Voor organisaties is het essentieel om het mentale en fysieke gestel van de medewerkers te monitoren. Juist als je te maken hebt met een veranderende leefomgeving is het belangrijk om hier de focus op te hebben. Medewerkers zijn de motor van het bedrijf. Je kunt niet zonder ze en daarom is het belangrijk om ook nu een zo positief mogelijke bedrijfscultuur na te streven. Vitale medewerkers zijn productiever, hebben een lager ziekteverzuim, zijn loyaler en hebben meer plezier in het werk.

woman having video call in home office 4240610 1 1 1024x683 - Medewerkers helpen om met angst door corona om te gaan


Onzekerheid, stress of angst

Om hierbij te ondersteunen heeft Vitalics programma’s die zich richten op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Programma’s worden samengesteld op basis van de wensen en mogelijkheden van de werkgever. Juist in de tijd van het coronavirus kan er veel angst op de werkvloer heersen. Dit kan grote gevolgen hebben. Medewerkers hebben misschien wel te maken met onzekerheid, stress of angst. Hoe ontwikkelt het bedrijf zich? Heb ik straks mijn baan nog wel? Hoe moet het verder als ik mijn baan verlies? Kom ik nog wel ergens aan het werk? Naast de mentale aspecten zijn er vaak ook meer veranderingen in het werk die van invloed zijn en vragen die spelen. Hoe kan ik mijn klant bedienen als ik 1.5 meter afstand moet houden? En hoe kan ik toegevoegde waarde blijven leveren als onze dienstverlening is aangepast?

Duurzame toekomst met medewerkers

Vitalics werkt met een vitaliteitstrategie, deze wordt op maat gemaakt voor iedere organisatie. Samen met de organisatie wordt het doel bepaald en ontwikkelen we een traject om optimale resultaten te bereiken. Dit kan een uitgebreid traject zijn met een bedrijfsinventarisatie, een preventief medisch onderzoek (PMO), een programma met workshops en trainingen en een advies over borging van vitale medewerkers. Minder uitgebreid kan uiteraard ook. Dan biedt Vitalics een preventief medisch onderzoek. Het PMO van Vitalics brengt diverse aspecten van de gesteldheid van medewerkers in beeld. Het is een complete vitaaltest die gedetailleerd aangeeft hoe de individuele mensen binnen een organisatie er fysiek en mentaal voorstaan. Een PMO is dé basis voor een duurzame toekomst met medewerkers. Hierbij ligt de focus op preventie. Kijk voor de mogelijkheden op de website van Vitalics of neem contact op met Julien Pieterse.

Vitalics PMO 2018 17 827x1024 - Medewerkers helpen om met angst door corona om te gaan

Benieuwd wat een PMO voor uw bedrijf kan doen? Vraag een gratis intake aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Advies nodig?

Bel met ons

U kunt ons op werkdagen bereiken op onderstaand telefoonnummer. Onze adviseurs staan u graag te woord.

contact opnemen

U kunt u vraag ook versturen naar onderstaand e-mailadres. Wij zorgen dat u snel antwoord krijgt.

Afspraak

Komt het nu niet uit? Plan dan een (bel)afspraak in met ons via het contactformulier

Ook interessant om te lezen

Gratis Quickscan

Doe de gratis quickscan om te kijken hoe u om moet gaan met vitaliteit.

500 +
Bedrijven gingen u voor