Duurzame inzetbaarheid Productie en techniek

Vitaliteit binnen de Bouw en infra

Productie en techniek is een erg belangrijke sector voor de Nederlandse economie. Op dit moment draait deze op volle toeren. Dat is gunstig voor de omzet van bedrijven, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. De grootste uitdaging voor HR is in de afgelopen drie jaar niet veranderd: de borging van technische kennis en kunde. Dus, hoe behoud je kennis en kunde voor organisatie en hoe voorkom je dat technici na hun opleiding vertrekken? Duurzame inzetbaarheid is essentieel voor ondernemers in de productie en techniek branche.
Gezonheid - Productie en techniek

>> Uitdagingen Productie en techniek (fabriekswerk)

Vergrijzing en demografische ontwikkelingen

De vergrijzing in de technische branche maakt dat het personeelstekort de komende jaren groter wordt: bijna 60% van het technisch personeel is tussen de 40 en 65 jaar, tegen slechts 6% jonger dan 30 jaar. Ook demografische ontwikkelingen leiden tot een ouder wordend personeelsbestand en minder jonge mensen om in te stromen.

Veranderingen in functies door technologische ontwikkelingen

Door de automatisering en de energietransitie neemt het tekort aan goed opgeleid technisch personeel verder toe. Beroepen veranderen, nieuwe functies ontstaan en de behoefte aan bij- en omscholing van zij-instromers groeit. Het is dan ook niet vreemd dat opleiding en ontwikkeling nog steeds met afstand het belangrijkste thema is op HR-gebied. Technische kennis en vaardigheden en motivatie wegen het zwaarst bij de werving van technici op mbo-niveau.

Ergonomisch niet ideale omstandigheden

Veel productiepersoneel ervaart lichamelijke klachten, veroorzaakt door chronische (repeterende of statische) overbelasting. Maatregelen om klachten te voorkomen moeten zich vooral richten op situaties waarin combinaties van verschillende risico’s zich voordoen en waar de blootstelling langdurig is: een brede, integrale aanpak is aan te raden. Uit onderzoek is bekend dat bij het ontstaan van de klachten met name fysieke werkbelasting een rol speelt. Bekende risicofactoren zijn: langdurig beeldschermwerk (meer dan vier tot zes uur), onvoldoende herstelmogelijkheden, ongunstige houdingen (gebogen of gedraaide nek, geheven bovenarmen, extreme polsstanden en natuurlijk repeterende bewegingen (veel buigen en draaien van de nek of polsen).

Wisseldiensten

Werken in wisseldiensten heeft op het lichaam het effect als het ervaren van een constante jetlag. Hierdoor kunnen zowel lichamelijke als psychische klachten ontstaan. Zo blijkt uit verschillende medische studies dat onregelmatige werktijden kunnen zorgen voor een verhoogde kans op slaapproblemen, maagzweren, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, beroertes, achteruitgang van het cognitief functioneren en enkele vormen van kanker. Ook kan een verstoorde biologische klok zorgen voor een afname van alertheid, oplettendheid en waakzaamheid. Dit kan vooral problemen geven bij het uitvoeren van werkzaamheden die de veiligheid van de persoon zelf en/of andere in gevaar kan brengen.

Monotoon werk

Eentonig werk kan dramatische gevolgen hebben voor de gezondheid van medewerkers. Naast dat ze slecht zijn voor de lichamelijke gezondheid zijn, veroorzaakt het ook psychische schade. Monotoon werk is één van de grootste vijanden van geluk op de werkvloer.
Wat kan Vitalics voor uw bedrijf betekenen?Als organisatie kan het lastig zijn om duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie te borgen en grip te houden op de gezondheidsrisico’s van het personeel. Duurzame inzetbaarheid moet daarvoor een integraal onderdeel worden van het beleid. En daarbij helpen we u graag.Vitalics heeft veel ervaring in de sector productie en techniek dus we weten waar de knelpunten en kansen liggen. Hierdoor kunnen wij helpen grip te krijgen op (arbeids)risico’s in uw organisatie waardoor duurzaam inzetbare medewerkers worden gecreëerd en geborgd. Wij bieden voor iedere organisatie een passend vitaliteitsprogramma op maat waarbij we ons richten op preventie en interventie. Juist de aanpak van het hele traject zorgt voor integraal gezondheidsmanagement.

Vitalics voor uw bedrijf

Bent u benieuwd wat een verhoogde vitaliteit voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met Vitalics om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.